Majstrovstvá SR ženy a muži 2018

Monika Uríková 2x bronzová na Majstrovstvách Slovenska mužov a žien v stolnom tenise.

 

V národnom stolnotenisovom centre v Bratislave sa v dňoch 2.3.2018 – 4.3.2018 konali Majstrovstvá Slovenska jednotlivcov mužov a žien, ktorých sa zúčastnilo 67 mužov a 39 žien.

Právo účasti si vybojovali aj 3 hráči TTC Považská Bystrica Adam Janík, Peter Konrád a Monika Uríková.

Ako prví do bojov zasiahli v kvalifikácii do hlavnej súťaže v piatok Peter Konrád a Adam Janík. Po víťazstvách v skupine a následne v 1. kole kvalifikácie postúpil do hlavnej súťaže iba Peter Konrád. Hneď v 1.kole základnej skupiny ho však čakal majster Európy vo štvorhre do 21 rokov Alexander Valúch hrajúci v TTC OD BAD Homberg 1987, ktorému podľahol 1:4. Peter si však určite hanbu neurobil a ako najstarší účastník majstrovstiev patril ku príjemným prekvapeniam majstrovstiev.  Pre Adama Janíka boli extraligoví a prvoligoví hráči Adam Klajber, Bálint Biró a Marek Tutura nad jeho sily a po prehrách 1:3, 1:3 a 2:3 nepostúpil zo skupiny. Určite to však bola pre Adama najmä veľká skúsenosť.

Vynikajúci úspech na Majstrovstvách Slovenska zaznamenala Monika Uríková z TTC Pov. Bystrica. Tá vo veľmi silnej konkurencii ako jediná obhájila pódiové umiestnenie z minulého roka. Na stupeň víťazov sa nedostala minuloročná majsterka Slovenska Evka Jurková (KSTS Krosno – Poľsko), ani vlaňajšia finalistka Lucia Truksová (LZ Linz Froschberg – Rakúsko) a Nikoleta Puchovanová (Ružomberok). Monika ako nasadená hráčka, nemusela hrať piatkovú kvalifikáciu. Po voľnom žrebe v 1. kole hlavnej súťaže v osemfinále postupne porazila Moniku Marouskovú z Keraming Trenčín 4:0 a vo štvrťfinále minuloročnú finalistku Luciu Truksovú z LZ Linz 4:0. V týchto zápasoch podala Monika vynikajúci výkon a bez straty setu sa prebojovala do semifinále. Tu ju však čakala najťažšia súperka, nasadená jednotka a niekoľkonásobná majsterka Slovenska Barbora Balážová hrajúca najvyššiu francúzsku ligu v Grand Quevillya a účastníčka Grand Tour TOP 8 najlepších hráčok sveta 2018 vo štvorhre spolu s Matelovou z Českej republiky. Monika nastúpila, aj podľa neskoršieho vyjadrenia samotnej  Balážovej príliš ustráchane. Aj keď nakoniec prehrala 0:4 (4:11, 7:11,8:11 a 9:11), tak najmä v treťom a štvrtom sete predviedla niekoľko veľmi pekným výmen.

Bronzovú medailu získala Uríková aj vo štvorhre spolu s Tatianou Kukuľkovou z Trnavy, keď prehrali až v semifinále s neskoršími majsterkami Slovenka Labošovou a Horváthovou z Valalík 1:3. V zmiešanej štvorhre Uríkovej s Konrádom neprial žreb a po voľnom žrebe v 1. kole prehrali s neskoršími finalistami Tatianou Kukuľkovou (KST Viktoria Trnava) aAdamom Bratom (MSK Malacky) 0:3.

Výsledky dvojhry:

Dvojhra muži: 1. Wang Yang (KS Dzialowo), 2. Šereda Peter (TTC Bergnoustadt), 3.Novota Samuel (Vydrany), Ľubomír Pištej (SPG Linz).

Dvojhra ženy: 1. Barbora Balážová (Grand Quevillya), 2. Simona Horváthová (Keiserslautern), 3. Monika Uríková (TTC Považská Bystrica), Tatiana Kukuľková (Viktoria Trnava).